Барометр Адміністрація Байдена відмовилася надати Україні безпілотники Gray Eagle, – WSJ

Адміністрація Байдена відмовилася надати Україні безпілотники Gray Eagle, – WSJ

Просмотров: 169
10 Листопада 2022, 07:50

США не надасть Україні сучасних безпілотників Gray Eagle MQ-1C, оскільки в адміністрації президента Джо Байдена вважають, що це може призвести до ескалації конфлікту.

Про це повідомляє  РБК-Україна , посилаючись на  “The Wall Street Journal”  .

Видання зазначає, що члени Конгресу від обох партій закликали адміністрацію передати Україні середньовисотні озброєні безпілотники, які можуть літати понад 24 години, зокрема, і Gray Eagle MQ-1C. Однак, як зазначають джерела, поінформовані про ситуацію, таке рішення не було ухвалено.

“Це позбавляє Україну сучасного озброєння, про яке Київ просив протягом багатьох місяців. Пентагон відхилив запит, побоюючись, що надання безпілотників Gray Eagle MQ-1C може призвести до ескалації конфлікту та дати сигнал Москві, що США надають зброю, яка може бути націлена на позиції на території Росії”, – зазначає видання.

Джо Байден заявив, що адміністрація США виконує далеко не всі прохання України та відмовилася створювати безпольотну зону.

Раніше Байден заявив, що наказ Росії про відступ військ з Херсона на лівий берег річки Дніпро показав, що Москва має реальні проблеми зі збройними силами.

Нагадаємо, раніше Кім розповів про знищення “шахедів” над Миколаївською областю.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]