Барометр У Херсонській області виявили базу росіян з підготовки до псевдореферендуму

У Херсонській області виявили базу росіян з підготовки до псевдореферендуму

Просмотров: 119
15 Жовтня 2022, 13:45

У ході стабілізаційних заходів на деокупованій Херсонщині співробітники СБУ виявили ще одну штаб-квартиру російських військ у селі Новоолександрівка.

У Херсонській області виявили базу росіян з підготовки до псевдореферендуму

Про це повідомляє Служба безпеки України на офіційному сайті.

Відомо, що приміщення сільської ради окупанти використовували як основу для проведення псевдореферендуму. Серед агітаційних матеріалів правоохоронці виявили там велику партію дитячих речей, що копіювали одяг російських загарбників і призначених для місцевих жителів як заохочення прийти та проголосувати на фейковому волевиявленні. Окрім цього, окупанти намагалися підкупити українців безкоштовними продуктами. Але коли підкуп не спрацював, загарбники вдалися до погроз та махінацій.

«Схиливши кількох колаборантів до співпраці, вони дали їм по два озброєні військовослужбовці Росії і почали «обхід» кожного будинку. Якщо люди не відчиняли двері, окупанти все одно враховували всіх прописаних на адресу як голоси «за», – розповідають у СБУ.

Спецслужба вже задокументувала ці злочини та отримала списки, установчі дані та всю необхідну інформацію для кожного колаборанта. Зазначають, що всі, хто причетний до злочинів проти основ національної державності, будуть неодмінно покарані.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]