Барометр Путін хоче запропонувати Україні паузу, щоб підготуватися до нового наступу – ЗМІ

Путін хоче запропонувати Україні паузу, щоб підготуватися до нового наступу – ЗМІ

Просмотров: 214
14 Жовтня 2022, 15:41

Москва знову просуває ідею переговорів із Києвом, проте Володимир Путін не збирається відмовлятися від продовження війни, а бажаний режим “припинення вогню” сподівається використати для підготовки до нового наступу у лютому-березні 2023 року.

Джерело: видання “Meduza“, яке в Росії зарахували до “іноземних агентів”

Деталі: В останні тижні представники російської влади все частіше говорять про переговори з Україною чи країнами Заходу – і, за даними “Медузи”, Володимир Путін справді міркує про поновлення переговорів, незважаючи на відмову Володимира Зеленського вести з ним переговори після анексії 4 областей України.

При цьому, пише видання, Путін хоче, щоб Росія зберегла контроль над територіями на Донбасі, і “взагалі не хоче обговорювати Крим”. За словами двох джерел “Медузи”, близьких до Кремля, й одного співрозмовника, близького до уряду РФ, ці позиції не змінилися.

Дослівно: “Однак, за інформацією співрозмовників “Медузи”, російська влада розробила новий “тактичний варіант”. Він передбачає не укладання повноцінного мирного договору, а запровадження тимчасового режиму припинення вогню.

Домовитися про це, за задумом Кремля, могли б російські та українські військові без залучення перших осіб обох держав.

За словами джерел “Медузи”, близьких до Кремля, ймовірно, заради цього договору російська влада готова відвести війська як мінімум із частини зайнятої території Херсонської області”.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]