Барометр Після оголошення мобілізації в росії, зріс інтерес білорусів до роботи в Польщі

Після оголошення мобілізації в росії, зріс інтерес білорусів до роботи в Польщі

Просмотров: 292
3 Жовтня 2022, 18:01

Рекрутери вже тиждень фіксують пікове зростання запитів на роботу у Польщі з боку білорусів.

Про це повідомляє міжнародне агентство з працевлаштування Gremi Personal.

У компанії зазначають, що після оголошення мобілізації в РФ почали отримувати приблизно 50 запитів щодня з боку білорусів – раніше ця позначка сягала приблизно 180 запитів на місяць. 

Фахівці вважають, що кілька причин щодо того, чому білоруси почали шукати роботу в Польщі.

“Чоловіки відчувають ризики мобілізації у своїй країні та побоюються можливого початку бойових дій на україно-білоруському кордоні”, – йдеться у повідомленні.

У компанїі також порахували, що одразу після повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого громадяни Білорусі почали звертатись із запитами на роботу у Польщі на 40% частіше, ніж до війни.

“Характерно, що білоруси цікавляться саме легальним працевлаштуванням, щоб отримати робочу візу.

Особлива зацікавленість легального працевлаштування пов’язана із намірами використати короткострокове працевлаштування, як спосіб отримання робочої візи та права перебування у Євросоюзі”, – кажуть в Gremi Personal.

Аналогічна ситуація склалася з росіянами. За перші два дні після оголошення мобілізації в РФ рекрутери отримали 130 запитів на роботу від громадян РФ. Для порівняння, раніше ця позначка сягала 20-30 запитів на місяць. Ця динаміка зростає щодня і наразі спеціалісти фіксують вже 300 запитів за добу на будь-яку роботу в Польщі.

“Сухопутні шляхи до Польщі та ЄС фактично відрізані для росіян, тому багато громадян РФ намагаються потрапити до ЄС транзитом, вилітаючи з Туреччини, Сербії, ОАЕ, Вірменії та навіть Катару, хоча не всі мають достатньо коштів, аби здійснити цей маршрут.

Однак польські компанії здебільшого не співпрацюють з росіянами попри великий дефіцит чоловічої робочої сили”, – заявила директорка департаменту рекрутації Gremi Personal Анна Джоболда.

Швидкий кредит на картку з поганою кредитною історією, без довідок, без дзвінків і без фото.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]