Барометр У Києві судять завідувача кладовищем, який служив гауляйтером на Бучанщині

У Києві судять завідувача кладовищем, який служив гауляйтером на Бучанщині

Просмотров: 264
3 Жовтня 2022, 17:33

У Києві починають судити завідувача одного з кладовищ Бучанського району, якого росіяни призначили старостою села під час окупації.

Джерело: відповідна судова ухвала

Деталі: Справу почав слухати Печерський суд столиці.

За інформацією суду, завідувача кладовищем КП “Буча Сервіс” підозрюють “у здійсненні інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором, спрямованої на підтримку держави-агресора, її збройних формувань”.

В ході розслідування з’ясувалося, що під час окупації Київщини російські військові проголосили підозрюваного своїм старостою у селі Синяк Бучанського району.

Він організовував та проводив заходи політичного характеру і здійснював інформаційну діяльність у співпраці з окупантами.

Підозрюваний, зокрема, у лютому-березні під час окупації неодноразово закликав мешканців села Синяк припинити чинити опір і співпрацювати з росіянами, активно поширював серед місцевих інформацію на підтримку РФ, а також отримував від Росії гуманітарну допомогу та розповсюджував її серед місцевого населення.

Наразі колаборанта взято під варту без права застави.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]