Барометр ЗСУ підтвердили звільнення 5 населених пунктів біля Лиману

ЗСУ підтвердили звільнення 5 населених пунктів біля Лиману

Просмотров: 289
1 Жовтня 2022, 14:03

Українські бійці оточили російське угруповання у районі Лимана. Поблизу міста звільнено п’ять населених пунктів, там продовжуються стабілізаційні заходи.

ЗСУ підтвердили звільнення 5 населених пунктів біля Лиману

Про це повідомляє  РБК-Україна  з посиланням на спікера Східного угруповання військ Сергія Череватого в ефірі телемарафону.

“Російське угруповання в районі Лимана оточене. Населені пункти Ямпіль, Новоселівка, Шандриголово, Дробишево, Ставки – звільнені, там продовжуються стабілізаційні заходи”, – розповів Черевий.

На запитання журналіста, про яку кількість росіян, які опинилися в оточенні в районі Лимана, може йтися, він відповів, що “десь близько 5-5,5 тисячі”.

“Наші дані показували, що справді там російське угруповання (в районі Лимана – ред.) налічувало кількість у районі 5-5,5 тисяч. Проте, активні бойові дії “відмінусовували” їхній бойовий склад, а також деякі групи, які намагалися прорватися. є встановлення точної кількості росіян поки що вимагає аналізу, щоб назвати точну цифру”, – пояснює Черевуватий.

За його словами, спроби росіян “прорватися” досі фіксуються, але вони не надто вдалі завдяки діям наших захисників.

Спікер Східного угруповання військ пояснює, що Ліман важливий, бо це черговий крок до звільнення українського Донбасу та можливість піти далі на Кремінну та Сєвєродонецьк.

“Це і психологічно важливий момент. Оскільки ЗСУ починають диктувати свою волю, а не лише відбивати та стояти в обороні, а й переламувати перебіг бойових дій”, – зазначив Черевий.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]