Барометр СБУ повідомила про підозру зраднику, який погрожував вбивством керівнику Луганщини

СБУ повідомила про підозру зраднику, який погрожував вбивством керівнику Луганщини

Просмотров: 385
30 Вересня 2022, 13:17

Служба безпеки України повідомила про підозру мешканцю Рубіжного, який на початку повномасштабної війни допомагав окупантам захопити своє місто та сусідній Сєвєродонецьк.

Київ 24

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Правоохоронці затримали чоловіка ще навесні, але оголошення підозри потребувало тривалих експертиз, які й були проведені.

Маючи активну проросійську позицію, поплічник агресорів максимально сприяв швидкому захопленню регіону. За власною ініціативою він відправив голові Луганської ОВА анонімні електронні листи з погрозами. Зокрема, “обіцяв” очільнику області фізичну розправу, якщо той не припинить роботу з організації захисту Луганщини від російської навали.

Слідство також встановило, що 46-річний працівник рубіжанського хімзаводу “Зоря” наприкінці лютого 2022 року встановив зв’язок з двома представниками російських окупаційних військ. Він збирав для них детальні дані про дислокацію та переміщення військової техніки, особовий склад українських військ та їх чисельність, розташування фортифікаційних споруд на околицях цих населених пунктів.

Він збирав для них детальні дані про дислокацію та переміщення військової техніки, особового складу українських військ та їх чисельність, розташування фортифікаційних споруд на околицях цих населених пунктів.

Зраднику повідомлено про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб); ч. 1 ст. 350 (погроза вбивством службовій особі, застосованій з метою припинення її діяльності).

Наразі правопорушник перебуває під вартою. Триває слідство для встановлення всіх обставин і осіб, причетних до підривної діяльності.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]