Барометр Латвія вводить режим надзвичайної ситуації в районах, що межують з росією

Латвія вводить режим надзвичайної ситуації в районах, що межують з росією

Просмотров: 298
28 Вересня 2022, 11:40

Уряд Латвії з 28 вересня через оголошену в росії мобілізацію вводить режим надзвичайної ситуації в районах, що межують з Псковською областю, а також в аеропортах, морських портах, пунктах перетину кордону і на залізниці.

Про це йдеться на сайті уряду Латвії.

Надзвичайне становище на латвійсько-російському кордоні діятиме три місяці.

«Наразі ситуація на кордоні між Латвією та Росією стабільна, спокійна і перебуває під суворим контролем. Однак із оголошеною в Росії мобілізацією кількість громадян РФ, які бажають залишити свою країну, значно збільшилася. Таким чином, існує ризик швидкого зростання кількості нелегальних мігрантів та на латвійсько-російському кордоні. Мета екстрених заходів – попереджувальна підготовка до нього», – йдеться у повідомленні.

Уряд Латвії також ухвалив рішення про закриття прикордонного переходу «Педедзе» для скорочення потоку громадян з росії та доручив посилити прикордонний нагляд та прикордонний контроль.

Як відомо, з 19 вересня Латвія, а також Литва, Польща та Естонія запровадили заборону на в’їзд громадян Росії із шенгенськими візами, які були видані у будь-яких країнах Євросоюзу. Після оголошеної 21 вересня володимиром путіним «часткової» мобілізації глава МЗС країни Едгар Рінкевич заявив, що Латвія не видаватиме гуманітарні візи громадянам росії, які бажають уникнути призову, або пропускати їх через кордон у разі, якщо вони вже мають шенгенську візу. Він пояснив це «міркуваннями безпеки».

Крім того, Сейм Латвії затвердив поправки до імміграційного закону, що посилюють умови продовження видів проживання для громадян росії, а також запроваджують фактичну заборону на отримання довгострокових робочих віз.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]