Барометр На Миколаївщині жителі прифронтових сіл зможуть отримати безкоштовно дрова

На Миколаївщині жителі прифронтових сіл зможуть отримати безкоштовно дрова

Просмотров: 447
28 Вересня 2022, 10:28

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім розповів, що мешканці прифронтових сіл, що прилягають до зон проведення бойових дій, зможуть отримати безоплатно дрова. На даний момент складаються списки та опрацьовується процедура.

На Миколаївщині жителі прифронтових сіл зможуть отримати безкоштовно дрова

Про це він повідомив у своєму відео.

«Учора уряд проголосував ухвалу щодо забезпечення дровами територій, що знаходяться на лінії фронту, деокуповані. Часу мало. Нині ми готуємо списки, готуємо відповідальних осіб – працюємо. Там в інтернеті вже просять контакти – ще зарано: доопрацьовується порядок, щоб я знав, коли будуть терміни. І це ми не всім людям зможемо забезпечити, хоча, якщо дозволятиме закон і залишиться, то може й так. Але насамперед – це передня лінія фронту, де немає електроенергії, де немає можливості це все відновити. Тому чекайте», – сказав Кім.

Ініціатива закупити та роздати людям дрова – Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Її підтримав уряд. Зазначається, що витрати на закупівлю та доставку деревини обласна військова адміністрація компенсуватиме шляхом перерозподілу субвенції з державного бюджету.

Передбачено надання можливості обласним військовим адміністраціям Донецької, Запорізької, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської, Дніпропетровської та Чернігівської областей, території яких прилягають до зони проведення бойових дій, забезпечити населення цих територій паливом на період опалювального сезону.

Реалізація проекту здійснюватиметься в межах видатків, передбачених Міністерству з реінтеграції тимчасово окупованих територій, обсягом 562,5 млн грн.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]