Барометр Ще четверо російських бойовиків отримали від 10 до 15 років тюрми

Ще четверо російських бойовиків отримали від 10 до 15 років тюрми

Просмотров: 340
27 Вересня 2022, 15:07

Рішенням суду ще 4 бойовики терористичних організацій “Л/ДНР” отримали реальні строки ув’язнення терміном від 10 до 15 років.

Джерело: пресслужба СБУ

Деталі: Зазначається, що зловмисники у складі російських окупаційних військ воювали на Харківському, Луганському та Донецькому напрямках.

Зокрема, вирок 14 років позбавлення волі отримав ворожий “снайпер-радіотелефоніст”, якого бійці ЗСУ взяли в полон у Момотовому на Харківщині.

Встановлено, що 23-річний громадянин РФ, мобілізований із Донецька, воював проти українського війська в окремому стрілецько-снайперському взводі 3 батальйону 115 полку так званого “ДНР” зс РФ.

У своєму підрозділі він відповідав за польовий зв’язок і забезпечував пропускний режим на блокпостах у районі населених пунктів Веселе, Кутузівка та Момотове. Брав участь у бойових діях під селом Бобрівка.

У полон бойовик потрапив разом зі своїм взводом під час звільнення селища Момотове.

Іншого бойовика, уродженця Антрациту, стрільця 208 полку так званої “народної міліції ЛНР”, бійці ЗСУ взяли у полон під час боїв у районі міста Рубіжне на Луганщині.

Враховуючи той факт, що бойовик є громадянином України, за перехід на бік ворога в період збройного конфлікту йому інкриміновано державну зраду.

Таким чином, його засуджено до 15 років позбавлення волі за трьома статтями Кримінального кодексу України.

Двом іншим захопленим у полон бойовикам судді винесли вирок 10 років позбавлення волі.

Один із них – “старший стрілкць” гранатометного взводу незаконного воєнного формування “ЛНР”, який потрапив у полон під час боїв за Сєвєродонецьк.

Досудове розслідування встановило, що колишній шахтар вже досить давно не працює за фахом. Починаючи з 2006 року, був тричі засуджений за торгівлю наркотиками. Востаннє звільнився тільки у 2021-му і одразу вступив до складу незаконного збройного формування.

Інший бойовик – мешканець селища Зимогір’я Луганської області. Воював у складі так званого “2 армійського корпусу” російських окупаційних військ на території Луганської та Донецької областей.

Перед широкомасштабним вторгненням рф, у грудні 2021 року, його мобілізували і на фронт він вже потрапив як “стрілець”.

Свій “бойовий досвід” розпочав зі штурму українських позицій у районі Кремінної.

Після захоплення окупаційними військами Сєвєродонецька брав участь у “зачистках” міста. Разом зі співслуживцями зламував і грабував покинуті мешканцями квартири.

На початку серпня у ближньому бою в районі Соледару українські захисники захопили його у полон разом із шістьма іншими бойовиками так званого “2 армійського корпусу”, тоді як решта підрозділу була знищена.

Обох бойовиків суд визнав винним за двома статтями Кримінального кодексу України.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]