Барометр Оператор “Північного потоку” повідомив про руйнування відразу 3 ниток газопроводу

Оператор “Північного потоку” повідомив про руйнування відразу 3 ниток газопроводу

Просмотров: 341
27 Вересня 2022, 14:17

Компанія Nord Stream, що є оператором “Північного потоку”, заявила, що одночасно перестали функціонувати три нитки газопроводу.

За словами Nord Stream руйнування “мають безпрецедентний характер”. Терміни, за які полагодять ці 3 нитки газопроводу, “оцінити неможливо”.

На відміну від “Північного потоку-2”, цей газопровід до недавнього часу ще продовжував працювати й транспортувати газ з росії у країни Європи. Однак держава-агресорка регулярно стикалася з проблемами, пов’язаними з використанням “Північного потку-1”.

На початку вересня кремль заявив, що повністю зупиняє роботу газопроводу на невизначений термін. Хоча німецький виробник турбін Siemens Energy зазначив, що потреби для цього немає. Перед повним зупиненням “Північного потоку” стався витік нафти через пошкодження труби, однак росія наголосила, що це не причиною рішення про зупинку.

26 вересня з’явилась інформація, що знизився тиск на двох нитках газогону. Оператор Nord Stream обіцяв з’ясувати причини.

Прессекретар президента росії дмітрій пєсков відреагував на зниження тиску на газогоні. Він сказав, що це може бути наслідком диверсії.

Звісно, що росія ніколи не визнає, що має проблеми з газогоном через власну недбалість. Однак кремль “дуже стурбований інформацією про надзвичайну ситуацію на нитках потоку”. Для них це дуже тривожна новина.

Головний спікер путіна обіцяв терміново розглянути на засіданні проблему падіння тиску. На думку пєскова, це питання, що пов’язане з “енергобезпекою цілого континенту”.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]