Барометр Указ Путіна дозволяє мобілізувати мільйон росіян, – ЗМІ

Указ Путіна дозволяє мобілізувати мільйон росіян, – ЗМІ

Просмотров: 412
22 Вересня 2022, 16:20

Засекречений сьомий пункт указу президента Володимира Путіна містить інформацію про обсяг мобілізації в РФ. Зокрема, до армії можуть призвати один мільйон росіян.

Указ Путіна дозволяє мобілізувати мільйон росіян, - ЗМІ

Про це у четвер, 22 вересня, повідомило видання «Нова газета» із посиланням на джерела в адміністрації глави Кремля. 

У повідомленні йдеться про те, що російське керівництво спочатку хотіло засекретити весь текст указу. Але пізніше у Кремлі вирішили занести під гриф «для службового користування» лише пункт про чисельність мобілізованих.

Співрозмовник видання запевняє, що «цифру кілька разів виправляли і зрештою зупинилися на мільйоні».

Журналісти газети намагалися уточнити цю інформацію та зв’язатися з органами виконавчої влади, які мають доступ до цих даних. Однак джерела у низці російських міністерств запевняють, що вони не можуть побачити повний текст документа. Сьомий пункт указу Путіна також не можна переглянути через систему міжвідомчого документообігу (МЕДО).

Таким чином, гриф «для службового користування» є першим, «найвищим рівнем категорованих документів, згідно із законодавством Росії».

Розголошення інформації з таким грифом, на відміну від «секретних» та «цілком секретних» документів, тягне за собою дисциплінарну або адміністративну відповідальність.

Зазначимо, що прес-секретар глави РФ Дмитро Пєсков уже прокоментував повідомлення ЗМІ про мільйон мобілізованих. Він стверджує, що ця інформація є неправдивою.

Швидкий кредит на картку з поганою кредитною історією, без довідок, без дзвінків і без фото.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]