Барометр На Миколаївщині не вистачає транспорту, щоб евакуювати людей у ​​разі аварії на ПАЕС, – Кім

На Миколаївщині не вистачає транспорту, щоб евакуювати людей у ​​разі аварії на ПАЕС, – Кім

Просмотров: 377
21 Вересня 2022, 14:35

У розпорядженні Південноукраїнської АЕС недостатньо транспорту, щоб евакуювати мешканців прилеглих населених пунктів у разі аварії на ядерному об’єкті, оскільки значну його частину було мобілізовано для потреб військових.

На Миколаївщині не вистачає транспорту, щоб евакуювати людей у ​​разі аварії на ПАЕС, - Кім

Про це у середу, 21 вересня, в ефірі Українського медіацентру повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

– Південноукраїнська атомна електростанція – це об’єкт підвищеної небезпеки. Там є 30-кілометрова зона, в рамках якої було проведено всі необхідні заходи на випадок ураження від російської агресії. Зрозуміло, що її не можна захистити від удару по реактору. Але люди забезпечені препаратом, що містить йод. Ми забезпечені маршрутами та комунікаціями, як вивозити людей за межі цієї зони. Там буде вже інший транспорт, – сказав миколаївський губернатор.

Проблема виникла саме з транспортом, оскільки багато його одиниць за завданням мобілізації було передано військовим. Керівництво області звертається до необхідних інстанцій, щоб автопарк було поповнено та евакуація, у разі її необхідності, пройшла без ускладнень.

– Через те, що кількість людей, які перебувають у 30-кілометровій зоні та підлягають евакуації у разі аварії на Південноукраїнській АЕС, дуже велика, транспорту зараз недостатньо для того, щоб швидким темпом їх вивозити. Доведеться кілька кіл робити. І ми будуємо логістику, залучаємо приватний бізнес тощо, щоб оперативно вивозити людей за 30-кілометрову зону, а там уже іншим транспортом везти їх далі. Але цього теж не вистачить задля забезпечення швидкого темпу. Тому ми звертаємося щодо отримання додаткових автобусів, які у разі небезпеки можна буде використовувати як евакуаційний транспорт, – додав Віталій Кім.

Швидкий кредит на картку з поганою кредитною історією, без довідок, без дзвінків і без фото.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]