Барометр У Миколаївській області у двох чоловіків вилучили майже 200 рослин коноплі та канабісу

У Миколаївській області у двох чоловіків вилучили майже 200 рослин коноплі та канабісу

Просмотров: 348
16 Вересня 2022, 12:11

Облаштовану теплицю з крапельним поливом, де вирощували психотропні рослини, готовий канабіс та саморобний пристрій для вживання наркозілля – все це знайшли правоохоронці на території домоволодінь у двох мешканців Первомайського району.

У Миколаївській області у двох чоловіків вилучили майже 200 рослин коноплі та канабісу

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.

На початку вересня дільничні Первомайського районного відділу поліції та оперуповноважені відділення поліції №2 отримали інформацію про те, що двоє чоловіків – мешканців міста Первомайськ та смт Врадіївка незаконно вирощують наркорослини за місцем проживання.

Дізнавачі спільно з оперуповноваженими та дільничними під процесуальним керівництвом Першотравневої окружної прокуратури провели санкціоновані обшуки домоволодінь.

Під час обшуку у 59-річного жителя міста поліцейські виявили та вилучили 49 гігантських рослин коноплі заввишки майже три метри, які він вирощував у теплиці, обладнаній краплинним поливом.

На присадибній ділянці 43-річного мешканця району правоохоронці вилучили 146 рослин коноплі, каннабісу та саморобного устрою для вживання наркотичних речовин.

За словами чоловіків, наркозілля вони вирощували та зберігали для власних потреб.

В даний час за обома фактами дізнавачі проводять досудове розслідування кримінальних проваджень, започаткованих за ч.1 ст. 310 КК України «Посів чи вирощування конопель» та ч.1 ст. 309 КК України “Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту”. Санкції статей передбачають покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років.

Процесуальне керівництво з кримінальних проваджень здійснює Первомайська окружна прокуратура.

Усі вилучене правоохоронці направили на проведення експертних досліджень, за результатами яких щодо правопорушників буде ухвалено подальші процесуальні рішення.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]