Барометр МАГАТЕ повідомило про відновлення третьої резервної лінії електропостачання до ЗАЕС

МАГАТЕ повідомило про відновлення третьої резервної лінії електропостачання до ЗАЕС

Просмотров: 355
14 Вересня 2022, 09:41

Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про відновлення роботи третьої резервної лінії електропередачі, що з’єднує Запорізьку атомну електростанцію (Енергодар, Запорізька область) з українською енергосистемою.

Про це йдеться у повідомленні агентства.

– Усі три резервні лінії електропередачі до ЗАЕС було відновлено за останні кілька днів. Одна з них, лінія 750/330 кВ, наразі забезпечує ЗАЕС зовнішньою електрикою, необхідною для охолодження та інших важливих безпекових функцій. Лінії 330 кВ та 150 кВ знаходяться в резерві. Усі шість реакторів ЗАЕС перебувають у стані “холодної зупинки, але їм, як і раніше, потрібна електроенергія для підтримки необхідних функцій безпеки, – йдеться в повідомленні.

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі ще раз наголосив, що ситуація з ядерною безпекою та безпекою на станції, що утримується російськими військами, але керована українським персоналом у центрі зони бойових дій, залишається ненадійною.

За його словами, хоча останніми днями обстрілів на ЗАЕС або поряд з нею не було, вони все ще відбувалися на ширшій території, при цьому усі чотири основні зовнішні лінії електропередачі ЗАЕС знеструмлені, і вона не забезпечує електроенергією домогосподарства, заводи та інші об’єкти.

Для стабілізації ситуації Гроссі ініціював консультації з відповідними сторонами, спрямовані на невідкладне створення зони ядерної безпеки та захисту на ЗАЕС.

Він також заявив, що до України прибула друга велика партія допомоги, включаючи засоби радіаційного контролю та засоби індивідуального захисту, надані Угорщиною, Румунією та Іспанією.

Швидкий кредит на картку з поганою кредитною історією, без довідок, без дзвінків і без фото.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]