Барометр Українцям пояснили, як залишатися на зв’язку, якщо мобільний оператор тимчасово не працює

Українцям пояснили, як залишатися на зв’язку, якщо мобільний оператор тимчасово не працює

Просмотров: 280
14 Вересня 2022, 08:17

В Україні у багатьох регіонах тривають тяжкі бої. Ще багато територій перебувають під тимчасовою окупацією. У всіх цих містах та селах може зникати мобільний зв’язок.

Регулярним обстрілом ушкоджується інфраструктура, або окупанти глушать сигнал того чи іншого мобільного оператора. У Полтавській військовій адміністрації розповіли, як можна оперативно підключитись до мережі іншого оператора, якщо ваш тимчасово не працює.

Українцям доступний так званий внутрішній роумінг

Всі мобільні оператори України об’єдналися і дозволяють українцям оперативно підключатися до їхніх мереж. При цьому новий стартовий пакет не потрібно купувати. Номер залишається вашим.

Щоб підключитися до сигналу, потрібно:

  1. Вимкніть автовибір мережі у смартфоні. Ця опція знаходиться в налаштуваннях і називається мобільною мережею або стільниковими даними.
  2. Зачекати кілька секунд і переглянути, які мережі будуть доступні. У цьому випадку це може бути Vodafone UA, UA-KYIVSTAR чи LIFECELL.
  3. Спробуйте по черзі підключитися до кожної доступної мережі та здійсніть дзвінок, щоб перевірити, чи все працює.

Назва мережі може змінитися на те, покриття якої використовується. Національний роумінг не потребує додаткової плати від абонентів. Тарифікація дзвінків та смс відбувається згідно з умовами тарифного плану вашого оператора.

Якщо щось не вдається, спробуйте перезавантажити телефон і провести ці маніпуляції повторно. Окрім цього, один раз на день, встановлюйте галочку “Автоматичний вибір мережі” або вручну в налаштуваннях повертайтеся до оператора.

На деокупованих територіях з’являється зв’язок

На Харківщині наші Збройні Сили звільнили кілька десятків населених пунктів, які перебували під контролем Росії ще з весни. Туди вже повертається український зв’язок. Наприклад, днями з’явилася інформація, що мережа Київстар знову доступна у Балаклії, Ізюмі та інших звільнених регіонах. Поступово туди повертаються Укрпошта, Нова пошта та інші українські компанії.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]