Барометр В Одесі знову облили фарбою пам’ятник Катерині ІІ

В Одесі знову облили фарбою пам’ятник Катерині ІІ

Просмотров: 338
13 Вересня 2022, 13:38

В Одесі вдруге за три дні облили червоною фарбою пам’ятник Катерині ІІ. Поліція затримала за «порушення правил благоустрою» активіста Автомайдану Артака Григоряна. 

В Одесі знову облили фарбою пам'ятник Катерині ІІ

Сам «автомайданівець» пояснив мотиви цього вчинку на своїй Facebook-сторінці.

«Просто, щоб не було тлумачень. Тільки з дівчиною можете боротися? Тоді спробуйте з громадськістю», – йдеться у повідомленні.

Поліцейські кваліфікували дії активіста за ст. 152 КУпАП. Вона передбачає адміністративну відповідальність за порушення державних стандартів, норм та правил у сфері благоустрою, уточнили у ГО «Автомайдан».

Одеський історик Сергій Гуцалюк прокоментував цю ситуацію.

«Міська влада, всупереч численним зверненням одеситів, наполегливо не хоче  прибирати з публічного простору символи путінської кривавої пропаганди», – зазначив він.

В Одеській мерії відмахнулися від заяви колишнього чиновника міської ради, який виступив проти перенесення пам’ятника до музею.

«Днями колишній співробітник мерії висловив свою думку щодо пам’ятника засновникам Одеси. Одеська міська рада офіційно повідомляє, що Володимир Мещеряков не є керівником управління з питань охорони об’єктів культурної спадщини протягом тривалого часу. Викладена думка є особистою і не має жодного відношення до офіційних заяв міської влади», – йдеться у повідомленні.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]