Барометр Американська розвідка прогнозує, що після втрати Харківщини подальший відступ Росії продовжиться

Американська розвідка прогнозує, що після втрати Харківщини подальший відступ Росії продовжиться

Просмотров: 272
13 Вересня 2022, 12:37

Представники розвідувальної спільноти США вважають, що після успішного українського контрнаступу на окупованій Харківщині російські війська, ймовірно, будуть змушені відійти і з інших захоплених ними територій.

Американська розвідка прогнозує, що після втрати Харківщини подальший відступ Росії продовжиться

Про це повідомляє The Washington Post .

“У Росії проблеми. Тепер питання полягає в тому, як росіяни відреагують, їхня слабкість була викрита і у них немає значних резервів живої сили або техніки”, – сказав один з американських чиновників на умовах анонімності.

Інший співрозмовник WP зазначив, що українські сили просуваються вперед із обережністю, намагаючись закріплювати свої успіхи. Водночас у Вашингтоні не вважають, що відступ Росії на Харківщині вказує на її стратегічну поразку.

Крім того, розвідка США скептично сприймає ймовірність, що президент РФ, який досі не оголосив мобілізацію, піде на крайні заходи у вигляді застосування хімічної або тактичної ядерної зброї. Враховуючи, що в Росії поки що зберігаються можливості для перегрупування та завдання сильного удару.

Співрозмовники WP вважають, що очікувати на прорив українських військ можна і в районах Херсона та Маріуполя, але додають, що військові дії там вже призвели до серйозних втрат з українського боку.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]