Барометр Студенти, які вступили за «новою російською освітою» в Генічеську, не отримають обіцяної стипендії

Студенти, які вступили за «новою російською освітою» в Генічеську, не отримають обіцяної стипендії

Просмотров: 572
9 Вересня 2022, 13:30

На перший курс до медичного коледжу у Генічеську для навчання «за російськими програмами» набрали аж 180 студентів, причому частину – далеко не студентського віку, приймали усіх охочих, і навіть без вступних іспитів.

Студентам пообіцяли захмарну стипендію у десять тисяч рублів РФ на місяць, але наразі сказали, що виплата буде одноразова.

До війни до цього навчального закладу зазвичай набирали 50 першокурсників на бюджет, і ще до десяти – на контракт.

То в чому ж секрет такої скаженої популярності тепер? А все дуже просто: студентам пообіцяли захмарну стипендію у десять тисяч рублів РФ на місяць. І оскільки роботи й заробітку у «звільненому» місті немає, багато хто на такі гроші спокусився.

Тільки мисливців за довгим рублем чекало розчарування: з’ясувалося, що десять тисяч рублів – то всього лише разові «підйомні». А стипендія для майбутніх медсестер і медбратів насправді складе 638 рублів на місяць, і на цю суму бодай тиждень прожити неможливо.

Тож «російський» коледж незабаром очікує такий самий стрімкий відтік розчарованих першокурсників – одразу після виплати «підйомних».

Втім, це не заважає «призначеній» орками директорці закладу Анні Грековій дивитися у майбутнє з величезним оптимізмом. На святковій лінійці 1 вересня вона видала новачкам пишний комплімент: «Ви — майбутнє росії».

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]