Барометр МАГАТЕ публікувало звіт за підсумками місії на Запорізьку атомну енергостанцію

МАГАТЕ публікувало звіт за підсумками місії на Запорізьку атомну енергостанцію

Просмотров: 464
6 Вересня 2022, 19:00

Міжнародна агенція з атомної енергії опублікувала  звіт  за підсумками місії на Запорізьку атомну енергостанцію. У ньому організація пропонує створити охоронну зону навколо АЕС.

МАГАТЕ публікувало звіт за підсумками місії на Запорізьку атомну енергостанцію

“До завершення конфлікту та відновлення стабільних умов існує невідкладна потреба у тимчасових заходах щодо запобігання ядерній аварії внаслідок фізичних збитків, завданих військовими діями. Цього можна досягти шляхом негайного створення захисної зони ядерної безпеки. МАГАТЕ готове негайно розпочати консультації щодо термінового створення такої зони” – йдеться у звіті.

Встановлення постійної присутності МАГАТЕ на Запорізькій станції має стати першим кроком до стабілізації ситуації.

У звіті наголошується, що ситуація в Україні безпрецедентна, тому що це перший військовий конфлікт у світовій історії на території країни, яка має розвинену атомну енергетику, і дуже небезпечна: обстріл може пошкодити важливе обладнання та призвести до необмеженого викиду радіоактивних матеріалів.

МАГАТЕ у своєму звіті звернуло увагу на присутність окупантів на станції, а також військової техніки та обладнання у машинному залі енергоблоків №1 та №2.

“Український персонал та керівники станції поінформували місію, що після окупації ЗАЕС військовими деякі важливі функції фізичного захисту, такі як охорона та контроль доступу на майданчик (охоронну зону), взяли на себе російські військові, хоча відповідальність за фізичний захист за чинним законодавством все ще покладається на керівництво ЗАЕС”, – йдеться у звіті.

Швидкий кредит на картку з поганою кредитною історією, без довідок, без дзвінків і без фото.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]