Барометр Провину за постріл дитини з гранатомета у Чернігові покладають на двох військових

Провину за постріл дитини з гранатомета у Чернігові покладають на двох військових

Просмотров: 266
5 Вересня 2022, 10:36

Співробітники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру двом військовослужбовцям, які причетні до поранення дітей на виставці зброї у Чернігові.

Провину за постріл дитини з гранатомета у Чернігові покладають на двох військових

Про це повідомляє  ГБР .

“Один із військовослужбовців під час демонстрації зброї дозволив дитині взяти до рук споряджену реактивну протитанкову гранату (РПГ-26) та натиснути спусковий гачок. В результаті пострілу постраждали щонайменше дев’ятеро людей, шестеро з яких – діти.

Про підозру повідомлено військовослужбовцю, який дозволив дитині натиснути спусковий гачок, та його командиру, який наказав підлеглим військовослужбовцям привезти зброю на виставку для демонстрації”, – йдеться у повідомленні.

Військовослужбовцям повідомлено про підозру у порушенні правил поводження зі зброєю, що заподіяла тілесним ушкодженням декільком особам (ч.2 ст. 414 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Ці люди були затримані, до суду буде подано клопотання про обрання ним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.Президент Володимир Зеленський повідомив про затримання двох осіб, причетних до вибуху на виставці у Чернігові 3 вересня: того, хто наказав привезти бойову зброю на публічний міський захід, та того, хто дозволив дитині взяти зброю до рук.

Вдень 3 вересня в історичній частині Чернігова на заході, який передбачав інтерактив для дітей, спрацював протитанковий гранатомет ручний, стався вибух.

Спочатку було відомо про 4 потерпілих дітей. Пізніше голова Чернігівської ОВ В’ячеслав Чаус повідомив, що внаслідок вибуху за медичною допомогою звернулися 15 осіб, з яких 8 дітей. Дворічний малюк внаслідок інциденту пережив операцію та перебуває в реанімації.

Швидкий кредит на картку з поганою кредитною історією, без довідок, без дзвінків і без фото.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]