Барометр Успіхи ЗСУ на Херсонщині є досить переконливими, — ОК «Південь»

Успіхи ЗСУ на Херсонщині є досить переконливими, — ОК «Південь»

Просмотров: 605
2 Вересня 2022, 15:46

Станом на ранок п’ятниці, 2 вересня ситуація на фронтах південного напрямку продовжувала бути складною, але контрольованою. Успіхи ЗСУ досить переконливі, невдовзі буде більше позитивних новин. Про це в ефірі телемарафону повідомила начальник об’єднаного прес-центру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Успіхи ЗСУ на Херсонщині є досить переконливими, — ОК «Південь»

Повідомляється, що ворог зробив безуспішну спробу просунутися у напрямку Потьомкіного на Херсонському напрямку – атака була відбита ЗСУ.

Противник продовжує обстрілювати Миколаївську область, застосовуючи авіацію та ракети. По області вночі було завдано ударів, за попередньою інформацією цього разу обійшлося без жертв.

За словами Гуменюк, Росія використовує боєприпаси, відкладені “на зовсім чорний день” – ракети дедалі частіше детонують ще в повітрі.

Щодо Херсонської області, то Гуменюк закликала зберігати тишу.

“Ми продовжуємо позиційні бої, продовжуємо знищувати ворога у сенсі логістики, його здібності та потужностей, летять у повітря склади з боєприпасами, вибухають понтонні переправи. Це означає, що логістика підірвана настільки, що підтягувати резерви вони не можуть”, – заявила вона.

Гуменюк наголосила, що ще залишаються деякі транспортні шляхи, гіпотетично можливі до використання росіянами, але й вони під вогненним контролем сил оборони. Втрати ворога з категорій десятків вони перейшли у сотні: зокрема, минулої доби знищили на півдні знищено понад 100 окупантів та від 30 до 50 одиниць техніки (артилерія, РСЗВ, ППО).

За словами речника ОК Південь, рух російської техніки територією Криму – це саме ті спроби ворога перекинути сили логістичними шляхами, які також під українським вогневим контролем.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]