Барометр Кілька кілометрів пішки та вбрід через Інгулець: жителі Херсонщини рятуються від окупації

Кілька кілометрів пішки та вбрід через Інгулець: жителі Херсонщини рятуються від окупації

Просмотров: 1142
2 Вересня 2022, 15:00

12 жителів одного з населених пунктів Херсонщини пішки вийшли з окупації. Більшість з них – люди старшого віку.

Про це повідомляє поліція Херсонської області у фейсбуці.

На шляху на підконтрольну Україну херсонці здолали кілька кілометрів та вбрід пройшли річку Інгулець. На іншому березі їх зустріли працівники Бериславського районного відділу поліції та допомогли дістатися до безпечного місця тимчасового прихистку, трохи далі від зони бойових дій.

– Попри смертельну небезпеку, люди все ж самостійно виходять з-під обстрілів. Чоловіки й жінки розповіли, що усе життя прожили в селі, тож знають всі можливі місця переправи. За їх словами, у тому населеному пункті ще залишаються до ста мирних жителів, переважно похилого віку, які не схотіли кидати домівки та господарства, – розповіли правоохоронці.

З міркувань безпеки поліцейські не називають населеного пункту, про який йдеться. Натомість зазначають, що нині частина сіл Херсонської області перебуває під тимчасовою окупацією російських військ. Безпечних шляхів евакуації наразі немає, поблизу сіл на лінії фронту точаться важкі бої, населені пункти щодня обстрілюють із реактивних систем залпового вогню.

29 серпня у Херсонській ОВА жителів тимчасово окупованого регіону закликали виїхати, щоб Збройні сили України змогли швидше звільнити Херсонщину від російського ворога. Для цього жителі тимчасово окупованої Херсонської області, зокрема, можуть звернутися на “гарячу лінію” обласної військової адміністрації за номером 080 033 09 51 або написати у месенджери Viber, Telegram, WhatsApp чи Signal за номером +380930119596.

Швидкий кредит на картку з поганою кредитною історією, без довідок, без дзвінків і без фото.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]