Барометр Понад 20% українських біженців в Польщі назад в Україну не збираються

Понад 20% українських біженців в Польщі назад в Україну не збираються

Просмотров: 566
2 Вересня 2022, 14:12

Повномасштабне російське вторгнення змусило мільйони українців втікати від війни до інших країн, найбільша частка з них знайшла свій прихисток у Польщі. За підрахунками ООН, нині в польських містах та селах проживає понад 3,4 млн громадян України.

Згідно з даним опитування, проведеного міжнародним агентством з працевлаштування Gremi Personal, 22,2% українських біженців мають намір залишитись жити у Польщі назавжди. Трохи більше ніж 17% опитаних розраховують повернутись додому цієї осені, 35% — обирають ще рік пожити у сусідній країні, а потім приїхати назад, 25,6% — готові сідати на потяг як тільки завершиться російсько-українська війна.

– Ми прогнозуємо, що більша частина українців повернеться на батьківщину, як тільки мине небезпека. Однак значна частина громадян залишиться за кордоном по ряду суб’єктивних факторів — втрата житла, низький рівень оплати праці, кращі умови проживання та звісно через відсутність ризиків для життя», — говорить Анна Джоболда, директорка департаменту рекрутації міжнародного агентства працевлаштування Gremi Personal.

Ще однієї причиною затриматись у Польщі, на думку аналітиків, є прийдешній опалювальний період, який може бути сповнений в Україні неприємним «сюрпризами» від росіян.

Також вагомим фактором виступає рівень заробітних плат в Україні та Польщі. Медіанна зарплатня на робітничих спеціальностях у Польщі становить 28-32 тис. грн. на місяць.

Швидкий кредит на картку з поганою кредитною історією, без довідок, без дзвінків і без фото.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]