Барометр Україна не має наміру отримувати ПДЧ у НАТО, а хоче одразу вступити до Альянсу, — Стефанішина

Україна не має наміру отримувати ПДЧ у НАТО, а хоче одразу вступити до Альянсу, — Стефанішина

Просмотров: 201
29 Серпня 2022, 15:53

Політикиня пояснила таку позицію тим, що Україна фактично впровадила дуже багато практик НАТО. Крім того, українська армія зараз набуває унікального досвіду бойових дій, якого немає в інших військових союзників Альянсу.

Україна вже не хоче отримувати план дій щодо членства (ПДЧ) у НАТО і потребує лише приєднання до Альянсу. Про це розповіла пані віцепрем’єр із європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

За її словами, якби Києву запропонували ПДЧ до повномасштабного вторгнення Росії, то влада була б максимально задоволена таким рішенням. Однак через шість місяців повномасштабної війни з Росією це не має такої ваги і дорівнюватиме рішенню Бухарестського саміту НАТО у 2008 році, коли Україні відмовили у ПДЧ.

Політикиня пояснила, що Україна фактично впровадила дуже багато практик НАТО. Крім того, українська армія зараз набуває унікального досвіду бойових дій, якого немає в інших військових союзників Альянсу.

– Основні “морквинки”, цікаві в умовах цієї війни можливості ми могли б отримати тепер лише як член Альянсу, на якого поширювалася б 5-та стаття договору НАТО. Все інше ми робимо, і це не вимагає на сьогодні залучення високих політиків або міністрів. Взаємодія з НАТО відбувається”, — додала чиновниця.

Ольга Стефанішина заявила, що не бачить сенсу обговорювати позицію Росії щодо невступу України в НАТО. За її словами, перспектива переговорів із Москвою поки далека і невідомо, чи буде це питання предметом на майбутніх зустрічах української та російської делегацій.

– Якщо ви звернули увагу, що майже половину часу, як триває повномасштабна війна, Росія не заявляє таких вимог і таких дискусій взагалі не веде”, — наголосила вона.

Нагадаємо, 25 серпня в Пентагоні розповіли, що Україна протягом кількох років перейде на стандарти НАТО. У Міноборони США не відкидають, що якийсь час українська армія ще може використати радянські зразки зброї, які виробляються в Україні.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]