Барометр У Миколаєві суд обрав запобіжний захід зраднику, який шукав «HIMARS» і стежив за Кімом

У Миколаєві суд обрав запобіжний захід зраднику, який шукав «HIMARS» і стежив за Кімом

Просмотров: 474
26 Серпня 2022, 16:07

Суд обрав запобіжний захід, підозрюваний у незаконному поширенні інформації про дислокацію українських військ – його цілями були системи «HIMARS», військові склади, представники керівництва міста та області.

У Миколаєві суд обрав запобіжний захід зраднику, який шукав «HIMARS» і стежив за Кімом

У Центральному районному суді м.Миколаєва обрано запобіжний захід 50-річному місцевому жителю, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.114-2 КК України, повідомили у прес-службі суду.

Згідно з матеріалами клопотання, обвинувачений за попередньою змовою з іншою особою, систематично збирав та передавав інформацію про дислокацію та переміщення підрозділів Збройних сил України, місць зберігання паливно-мастильних матеріалів.

Окрім цього, підозрюваний намагався вирахувати місцезнаходження РСЗВ «HIMARS».

Також він стежив за місцезнаходженням посадових осіб керівництва Миколаївської області, намагався знайти їхні точні координати та передавав зазначену інформацію російським спецслужбам.

У судовому засіданні підозрюваний визнав свою провину.

Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя Дмитро Тишко ухвалив рішення щодо застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, з можливістю внесення застави у сумі 2 481 000 грн.

Звертаємо увагу, що на момент постанови ухвали Закон про право суду не визначати заставу за підозрою у вчиненні зазначеного кримінального правопорушення не набрав законної сили.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]