Барометр РФ шпигувала за тренуваннями ЗСУ в Німеччині – розвідка

РФ шпигувала за тренуваннями ЗСУ в Німеччині – розвідка

Просмотров: 506
26 Серпня 2022, 14:41

У німецькій військовій контррозвідці вважають, що російські агенти вели спостереження поблизу полігонів у ФРН, на яких проходили навчання українських Збройних сил.

Спецслужби Росії шпигували в Німеччині за процесом навчання українських військовослужбовців роботі з західними системами озброєнь, повідомив у п’ятницю, 26 серпня, німецький тижневик Der Spiegel із посиланням на дані служби військової контррозвідки MAD.

За інформацією останньої, російські агенти стежили за підготовкою українців поблизу міста Ідар-Оберштайн, а також поблизу міста Графенвер. У першому інструктори Бундесверу навчали українських колег використовувати самохідні артилерійські установки Panzerhaubitze 2000, в другому військовослужбовці США проводили заняття з українцями щодо застосування американських артилерійських систем.

Незабаром після початку навчального процесу MAD помітила підозрілі автомобілі, з яких, імовірно, велося спостереження за дорогами, що ведуть до обох військових об’єктів. Крім того, над навчальними центрами кілька разів пролітали невеликі безпілотні літальні апарати, які знімали підготовку українських солдатів. Німецькі служби безпеки також мають підозри, що російські спецслужби могли намагатися отримати доступ до мобільних телефонів українців за допомогою спеціальних пристроїв.

У Графенвері розташований найбільший військовий полігон США в Європі площею 200 квадратних кілометрів. Наприкінці квітня речник міністерства оборони США Джон Кірбі підтвердив, що там почали навчати українських солдатів використанню гаубиць, радарних систем і броньованих автомобілів, що постачаються в рамках військової допомоги Україні. 

В артилерійській школі Бундесверу в Ідар-Оберштайні 11 травня розпочалося спільне зі збройними силами Нідерландів навчання українських солдатів роботі з Panzerhaubitze 2000, які обидві країни передали Україні.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]