Барометр СБУ затримала на Миколаївщині агента РФ, який «полював» за позиціями українських «HIMARS»

СБУ затримала на Миколаївщині агента РФ, який «полював» за позиціями українських «HIMARS»

Просмотров: 294
24 Серпня 2022, 16:46

У ході контрдиверсійної спецоперації у прифронтових районах Миколаївщини затримано агента головного управління генерального штабу з РФ (відоміший як ГРУ).

СБУ затримала на Миколаївщині агента РФ, який «полював» за позиціями українських «HIMARS»

Про це повідомляє СБУ.

Житель Миколаївщини збирав розвіддані про дислокацію, переміщення та озброєння Сил оборони України на південному напрямку.

За даними контррозвідки Служби безпеки, основним завданням зрадника було встановлення та передача загарбникам координат бойових позицій реактивних артилерійських систем «HIMARS».

Отриману інформацію агресор планував використати для підготовки та проведення диверсій та ракетних ударів.

Контррозвідники встановили, що затриманого завербував кадровий співробітник військової розвідки Росії після початку повномасштабного вторгнення.

У поле зору російських спецслужб він потрапив як активний прихильник прокремлівських поглядів. Зловмисник поширював свої деструктивні повідомлення у соцмережах.

Пропозицію щодо негласної співпраці з агресором отримав на власний телефон через один із месенджерів. Після вербування приступив до виконання завдань ворога з розвідувально-підривної діяльності.

Відомості про об’єкти переправляв своєму куратору з РФ закритими каналами електронного зв’язку у вигляді детальних схем, які після передачі знищував.

Під час обшуку за місцем проживання затриманого виявлено мобільний телефон, який використовував для комунікації з російським координатором.

Слідчі Служби безпеки повідомили зрадника про підозру у скоєнні злочину. Обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]