Барометр У МАГАТЕ запевнили, що візит на ЗАЕС може статися протягом наступних кількох днів

У МАГАТЕ запевнили, що візит на ЗАЕС може статися протягом наступних кількох днів

Просмотров: 426
24 Серпня 2022, 08:41

У Міжнародному агентстві з атомної енергії (МАГАТЕ) заявили, що візит на Запорізьку АЕС може статися протягом наступних кількох днів, якщо поточні переговори будуть успішні. 

Про це повідомляє пресслужба МАГАТЕ.

Раніше Україна сповістила Міжнародне агентство з атомної енергії про те, що внаслідок російських обстрілів у суботу, 20 серпня та неділю, 21 серпня була пошкоджена інфраструктура ЗАЕС, зокрема лабораторні та хімічні приміщення.

Водночас зазначається, що обстріл у понеділок, 22 серпня пошкодив трансформатори сусідньої теплоелектростанції, спричинивши відключення лінії електропередач, що сполучає цю станцію з ЗАЕС.

За словами генерального директора МАГАТЕ, ці інциденти показують, чому організація “має бути в змозі” надіслати місію на Запорізьку АЕС “дуже скоро”: “Я продовжую дуже активно та інтенсивно консультуватися з усіма сторонами, щоб ця життєво важлива місія МАГАТЕ могла відбутися без подальших затримок”, — запевнив Рафаель Гроссі.

На його думку, присутність групи МАГАТЕ допоможе стабілізувати ситуацію з ядерною безпекою та охороною на майданчику та зменшить ризик серйозної ядерної аварії в Європі. Очікується, що місія відбудеться протягом наступних кількох днів, якщо поточні переговори будуть успішні.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]