Барометр Ми не заспокоїмося, поки Україна не переможе, – президент Єврокомісії фон дер Ляєн

Ми не заспокоїмося, поки Україна не переможе, – президент Єврокомісії фон дер Ляєн

Просмотров: 293
22 Серпня 2022, 16:53

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн згадала про війну РФ проти Україні у заяві присвяченій Загальноєвропейським днем пам’яті жертв усіх тоталітарних і авторитарних режимів, який відзначатиметься 23 серпня.

– У 83-ту річницю підписання пакту Молотова-Ріббентропа ця дата набуває особливого значення. Цього року Путін повернув до Європи жахи війни разом із нагадуванням, що мир не можна сприймати як належне, – очільниця Єврокомісії.

За її словами, на жаль, болісна пам’ять про минуле знайшла відгук у війні Росії проти України, і зараз “український народ віддає життя задля захисту цінностей, на яких побудовано наш Союз”.

Фон дер Ляєн запевнила, що сьогодні Європа, як ніколи, об’єднана проти російської пропаганди, яка спотворює історію, та карає тих, хто їй протистоїть.

– Цей день також нагадує нам, що Європа була побудована для захисту миру, сприяння демократії, верховенства права та забезпечення захисту універсальних прав і свобод. Ми продовжуватимемо об’єднано відстоювати ці фундаментальні цінності, і підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно. Ми не заспокоїмося, поки вона не переможе, – підсумувала вона. 

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]