Барометр Польща передала Україні зброї майже на €1,5 млрд – глава канцелярії прем’єра

Польща передала Україні зброї майже на €1,5 млрд – глава канцелярії прем’єра

Просмотров: 155
22 Серпня 2022, 14:28

З початку повномасштабного вторгнення РФ Польща надала Україні озброєння на загальну суму 7 млрд злотих (приблизно €1,47 млрд за курсом центробанку Польщі станом на 22 серпня).

Про це заявив глава канцелярії прем’єра Польщі Міхал Дворчик в ефірі Polskiego Radia 22 серпня.


– Коли говоримо про допомогу, потрібно підкреслити великий внесок польського суспільства, яке, приймаючи біженців у Польщі, також надсилає допомогу в Україну. Читав звіти, у яких ішлося про те, що це понад 10 млрд злотих (€2,1 млрд). Якщо говорити про урядову допомогу, її потрібно розділити на дві частини. Частина коштів – це виплати у Польщі, зокрема, на допомогу біженцям, а частину переказують за кордон. Найбільшою частиною допомоги, яку [уряд Польщі] передає Україні, є військова допомога. Понад 7 млрд злотих – це вартість військового спорядження, переданого Україні, – розповів він.

Дворчик наголосив, що допомога Україні – “не лише акція солідарності з нашим східним сусідом, але і стратегічна акція, яка сприятиме безпеці Польщі”.

– Кожен знищений в Україні російський танк зменшує загрозу для Польщі, це потенційно мінус один танк, який міг би стояти на російсько-польському чи білорусько-польському кордоні, – зазначив чиновник.

Він додав, що під час свого останнього візиту до України “звідусіль чув слова подяки за допомогу польському суспільству”.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]