Барометр ФСБ рф готувала для України два маріонеткові уряди – на чолі з Януковичем та його колишніми соратниками, – WР

ФСБ рф готувала для України два маріонеткові уряди – на чолі з Януковичем та його колишніми соратниками, – WР

Просмотров: 367
19 Серпня 2022, 16:53

Під час повномасштабного вторгнення росії в Україну російська спецслужба готувала два маріонеткові уряди — на чолі з президентом-втіком Віктором Януковичем для Києва та його колишніми соратниками для південно-східної частини України.

Про це йдеться в матеріалі The Washington Post, передає «Бабель».

В українській розвідці розповіли, що росіяни планували спочатку захопити Київ і посадити там маріонетковий уряд.

«Це спричинило б за собою ефект доміно, і росіяни стали б посилювати свою присутність у регіонах» , – додали у повідомленні .

Для окупації росіяни підготували щонайменше два варіанти маріонеткових урядів. В Україні вважають, що таким шляхом путін хотів мати кілька варіантів.

Одна група на чолі з Януковичем вічем знаходилася в Білорусі, куди прибув 7 березня.

«Після цього (приїзду до Білорусі, – ПОНЕДІЛОК) Янукович написав відкритий лист Зеленському, в якому закликав його припинити війну, здатися і підписати мирні угоди. Українська розвідка запевняє, що упродовж тижня голова охорони Януковича щонайменше тричі спілкувався зі старшим офіцером ФСБ, який займався Україною», – зазначили WР.

Сам Янукович на запити журналістів не відреагував, а його соратник, екс-прем’єр Азаров назвав «нісенітницею» заяви про плани повернути Януковича до влади в Україні.

Другу групу росіяни готували для окупованих територій південно-східної України. До неї включили колишніх соратників Януковича, серед яких був екснардеп Олег Царьов. У коментарі журналістам Царьов розповів, що у перші тижні війни він навіть був під Києвом разом із « друзями » , яких відмовився назвати. Водночас він заперечив, що мав якісь домовленості напередодні вторгнення.

Швидкий кредит на картку з поганою кредитною історією, без довідок, без дзвінків і без фото.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]