Барометр Партизани у Мелітополі розповіли, як підривають колаборантів

Партизани у Мелітополі розповіли, як підривають колаборантів

Просмотров: 235
18 Серпня 2022, 11:34

Один із українських партизанів розповів подробиці про діяльність підпільного руху у захопленому Мелітополі.

Видання The New York Times поспілкувалось з партизаном із позивним Сварогом.

– Мета полягає в тому, щоб показати окупантам, що вони не вдома, що вони не повинні облаштовуватися, що вони не повинні спати спокійно, – сказав він.

Українські військові розпочали підготовку партизанів за кілька місяців до вторгнення, коли Росія зосередила війська біля кордонів.

За словами партизана, після вторгнення РФ в Україну його направили до схованки на складі під Мелітополем. Тут він знайшов вибухівку, детонатори, автомати Калашнікова, гранатомет та два пістолети з глушниками.

У Мелітополі атаки партизанів тривають уже кілька місяців. Навесні цього року, за словами Сварога, він і кілька членів підпільного осередку в Мелітополі вночі проникли в місто, щоб замінувати машину на стоянці, яку контролюють російські поліцейські.

Спочатку вони перерізали електричний провід, щоб вимкнути вуличне освітлення, потім у темряві заклали бомбу в колісну арку, обмотану липкою стороною назовні. Стрічка була приклеєна як до внутрішньої частини колеса, так і до детонатора, щоб бомба вибухнула під час обертання колеса.

Ніхто там не стежить за громадським порядком. Внаслідок підриву бомби був вбитий один поліцейський, другий поранений, – розповів Сварог.

Минулого тижня його колега замінував машину колаборанта Олега Шостака. Сварог зазначив, що його команда заклала бомбу під водійське сидіння. Вона була налаштована так, щоб вибухнути під час запуску двигуна. Шостак після замаху вижив, але був серйозно поранений.

За словами партизана, виживуть або загинуть колаборанти менш важливо, ніж сигнал, що надсилається з кожною атакою: ви ніколи не будете в безпеці.

Сварог та ще один партизан із позивним Вікінг заявили, що не вважають лікарів, пожежних та рядових працівників ЖКГ зрадниками. А ось вчителі, які йдуть на співпрацю із окупантами, на думку партизанів, є колаборантами.

– Росіяни хочуть вивчати за своєю програмою, а не за істиною. Дитина вразлива для пропаганди і, якщо її виховати у цій програмі, вона стане таким самим ідіотом, як росіяни, — сказав Вікінг.

За його словами, партизани не нападатимуть на вчителів, але принижуватимуть їх за допомогою листівок із похмурими попередженнями, які вони часто розміщують на опорах електропередач.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]