Барометр Війна не може бути «заморожена», але можливе«охолодження» бойових дій, – Резніков

Війна не може бути «заморожена», але можливе«охолодження» бойових дій, – Резніков

Просмотров: 241
17 Серпня 2022, 15:21

Війна між Україною та росією не може бути заморожена, але можливе «охолодження» ситуації, оскільки військовим потрібен час на відновлення сил.

Про це сказав міністр оборони Олексій Резніков в інтерв’ю Голосу Америки.

Резнікова запитали, чи може бути «заморожена ситуація» в Україні, як це було після окупації росією Криму та частини Донбасу.

– Я не думаю, що можливий варіант заморожування. Можливий варіант зниження активності, залежно від того, який сезон. І знову ж таки, сучасна війна – це війна ресурсів. Ресурси, звісно, виснажуються з обох боків. І, відповідно, кожна сторона вимагає часу на відновлення, – сказав міністр оборони.

Рєзніков зазначив, що російські війська, за різними даними, втратили щонайменше третину свого бойового потенціалу, який був застосований під час вторгнення в Україну.

– Ресурс у них теж витрачається, а це означає, що вони потребуватимуть певного відновлення. Тому, скажімо, охолодження ситуації з погляду бойових зіткнень можливе. Заморозки того, що люди хочуть називати «конфліктом», я не бачу, бо це не є конфлікт. Це – війна, – сказав голова Міноборони.

Він наголосив, що йде відкрита війна двох регулярних армій, одна з яких вторглася на територію сусідньої держави, без легітимного пояснення та без права на це.

– Тому це війна на виживання. Ми захищатимемо себе для того, щоб вижити, – сказав Резніков.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]