Барометр В Україні 82% жителів окупованих територій не збираються йти на російські «референдуми», – соцопитування

В Україні 82% жителів окупованих територій не збираються йти на російські «референдуми», – соцопитування

Просмотров: 176
15 Серпня 2022, 14:50

В Україні 81,8% жителів окупованих територій не збираються приймати участь у «референдумах», що готує рф.

Зеленський пропонує дозволити референдуми із 4 питань і голосувати через  інтернет | Українська правда

Про це говориться в соціологічному дослідженні, проведеному дослідницькою компанією «Active Group» на тимчасово окупованих територіях України у серпні 2022 року.

Лише 9% опитаних сказали, що підуть на «референдум» окупантів, 9,2% респондентів не вирішили, чи будуть йти на фейкове голосування.

Переважна більшість респондентів впевнені, що їх область має бути невід’ємною частиною України, а їх добробут і безпека значно погіршилися з моменту окупації.

Респондентів попросили оцінити обґрунтованість територіальних претензій рф на їх область: 72,7% відповіли, що претензії абсолютно не обґрунтовані, 2%, що претензії скоріше не обґрунтовані. Проте 9,9% вважають претензії росії обґрунтованими, а 15,4% не змогли визначитися з відповіддю.

61,5% респондентів вважають, що їх область має бути невід’ємною частиною України, 6,8% висловили думку, що область має бути частиною України за умови федералізації. 0,9% опитаних вважає, що їх область має стати незалежною державою, 6,8% – що область має стати частиною рф. 10,3% відповіли, що їм все одно, в якій країні буде їх область. Не визначилися з відповіддю 13,6% опитаних.

Дослідження проводилось компанією «Active Group» 4-8 серпня 2022 року комбінованим методом з застосуванням всіх можливих засобів зв’язку з дотриманням безпеки відповідаючих – телефонне інтерв’ю (за допомогою мессенджерів: вайбер та телеграм), самозаповнення анкет. Загалом опитано 600 респондентів. 

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]