Барометр На Миколаївщині продовжують виникати пожежі в екосистемах – в ДСНС попередили про небезпеку

На Миколаївщині продовжують виникати пожежі в екосистемах – в ДСНС попередили про небезпеку

Просмотров: 189
9 Серпня 2022, 14:52

В Миколаївській області за добу 8 серпня через підпал горіло лісове урочище, а через необережність з вогнем виникло ще вісім пожеж на відкритих територіях. В ГУ ДСНС попереджають громадян про пожежну небезпеку.

Про це повідомили в Головному управлінні Держслужбі надзвичайних ситуацій в Миколаївській області.

Внаслідок підпалу зайнявся хвойний настил у Матвіївсько-Баловнянському лісовому урочищі. Пожежу ліквідували на площі 150 квадратних метрів.

Вісім пожеж сухої трави, чагарників та сміття зареєстровано на території смт Березанка Березанської територіальної громади, в селі Зелений Яр Веснянської ТГ Миколаївського району, в селі Яструбинове Прибужанської ОТГ Вознесенського району, в селі Подолянка Веселинівської ТГ Вознесенського району, на відкритій території Веснянської ТГ Миколаївського району, Баштанської ТГ, смт Казанка Казанківської ТГ, села Софіївка Софіївської ТГ Баштанського району.

Загальна площа цих пожеж – понад 12,5 гектара. Їх спричинило необережне поводження з вогнем.

Також в ГУ ДСНС попередили громадян, що за прогнозами синоптиків на території Миколаївської області найближчими днями утримуватиметься 5-й клас пожежної небезпеки, температурні позначки сягатимуть вночі до 20°C тепла, вдень до 34°C вище нуля. Такі погодні умови у поєднанні з необережністю з боку громадян та порушенням правил пожежної безпеки можуть призвести до збільшення кількості пожеж, особливо в природних екосистемах та на відкритих територіях.

Тож, рятувальники Миколаївщини закликають усіх громадян не нехтувати правилами безпеки. Пам’ятайте, у пожежонебезпечний період забороняється:

– розводити багаття у лісопаркових зонах;

– спалювати суху рослинність, особливо в безпосередній близькості до житлового сектору;

– кидати непогашені недопалки на узбіччях доріг;

– навмисно підпалювати пожнивні залишки.

«Будьте вкрай обережними. В країні йде війна, ми щодня виборюємо свободу та незалежність для кожного клаптика нашої Держави, тому кожен громадянин має допомагати боротися із ворогом, а не нищити свою землю вогнем!» – звернулися в ГУ ДСНС.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]