Барометр Офіс генпрокурора перевіряє працівників, які їздили за кордон після вторгнення рф

Офіс генпрокурора перевіряє працівників, які їздили за кордон після вторгнення рф

Просмотров: 201
2 Серпня 2022, 10:11

Офіс генерального прокурора проводить перевірку понад 600 працівників прокуратури, які перетинали кордон після вторгнення росії в Україну.

Про це повідомив генпрокурор Андрій Костін під час національного телемарафону.

Він зазначив, що підписав наказ про проведення службового розслідування для перевірки дій прокурорів у прифронтових областях.

– Ми маємо перевірити хто де знаходився, яким чином відбувалися дії стосовно захисту приміщень прокуратур, матеріалів справ, майна. Головне – чи є інформація, яка може свідчити про причетність співробітників прокуратур до колабораційної діяльност”, – зазначив Костін.

На даний час 5 прокурорам та 3 державним службовцям повідомлено про підозру, один обвинувальний акт стосовно прокурора скеровано до суду.

Триває перевірка щодо понад 600 співробітників прокуратури, які перетинали кордон після 24 лютого.

– Однак зараз мова йде не тільки про прокуратуру, а про всю правоохоронну систему, державні органи та органи місцевого самоврядування. Робота з виявлення зрадників під час війни – питання безпеки нашої держави і вимога не тільки Президента, це вимога усього українського народу, – констатував Костін.

Генпрокурор зауважив, що наразі робота на цьому напрямі активізувалася і в інших правоохоронних органах.

Також він повідомив, що планується проведення координаційної наради всіх керівників правоохоронних органів, одним з питань для обговорення буде робота щодо очищення від зрадників та колаборантів.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]