Барометр Мобілізованим українцям хочуть повернути виплату зарплати

Мобілізованим українцям хочуть повернути виплату зарплати

Просмотров: 713
1 Серпня 2022, 11:03

Верховна Рада у липні проголосувала за скасування зобов’язання роботодавців виплачувати зарплату мобілізованим співробітникам. Це нововведення викликало хвилю обурення серед призовників та членів їхніх сімей. Минуло два тижні, і виплату зарплат захисникам України хочуть повернути. Відповідний законопроект уже зареєстровано у Верховній Раді.

Мобілізованим українцям хочуть повернути виплату зарплати: подробиці законопроєкту  - today.ua

Згідно з документом, ініціаторами створення якого виступили народні депутати від фракції “Європейська солідарність”, мобілізованим громадянам відновлять виплати заробітної плати, яка їм виплачувалася на попередньому місці роботи. Також депутати запропонували знизити податки роботодавцям за таких співробітників і перекласти їхню сплату на плечі держави.

До скасування Верховною Радою норми про відміну зарплат мобілізованим громадянам, за українцями, які проходять військову службу в особливий період, зберігалося їхнє робоче місце, посаду, яку вони обіймали, а також середньомісячний заробіток. Цей заробіток роботодавці мали виплачувати всім мобілізованим працівникам. У воєнний час багатьом роботодавцям це було невигідно, саме тому в новому документі депутати вирішили полегшити роботодавцям відповідальність за рахунок зниження податків.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]