Барометр У Первомайську відбулося перше заняття розмовного клубу «Говоримо українською»

У Первомайську відбулося перше заняття розмовного клубу «Говоримо українською»

Просмотров: 196
27 Липня 2022, 11:01

26 липня 2022 у Первомайську відбулося перше заняття розмовного клубу «Говоримо українською». «Треба більше практики, треба говорити, більше читати, слухати, дивитися фільми українською. Якщо є мова, буде Україна!» — наголошують організатори.

Перше заняття розмовного клубу було присвячене знайомствам. Справді, щоби комфортно почуватися серед людей, котрих вперше бачиш, треба познайомитися, що і зробили два десятки учасників у ігровій формі. Потренувалися звертатися один до одного українською, правильно відмінювати імена, по батькові та прізвища, застосовувати унікальний кличний відмінок, який є тільки в українській мові. А також — вітатися та прощатися, вибачатися, згоджуватися та заперечувати, — тобто усім тим мовним зворотам, що стануть у пригоді в повсяденному житті.

До клубу завітали як первомайчани, так і переселенці, зокрема, з Миколаєва.

Організатори зауважують – заняття цікаві і корисні для старту спілкування українською. Але самих лише цих занять недостатньо: треба більше практики, треба говорити, більше читати, слухати, дивитися фільми українською. Якщо є мова, буде Україна!

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]