Барометр Больница под угрозой: Южноукраинские депутаты требуют отстранить Ирину Доценко

Больница под угрозой: Южноукраинские депутаты требуют отстранить Ирину Доценко

Просмотров: 6028
8 Квітня 2020, 18:02

В понедельник, 6 апреля, на имя мэра Южноукраинска Виктора Пароконного и директора Департамента здравоохранения Эльвиры Гехад поступило обращение от 22-х депутатов.

Ирина Доценко

Об этом говорится в документе, имеющемся в распоряжении “Барометра”.

В обращении две трети депутатов требуют отстранить Ирину Доценко от выполнения обязанностей директора «Южноукраинской городской больницы».

Основным мотивом послужили результаты служебной проверки в отношении Ирины Доценко. Выводы рабочей группы были неутешительны для Ирины Андреевны, поскольку было установленно, что она грубо нарушила нормы Закона и Конституции при выполнений функций руководителя.

Кроме того, депутаты возмущены, что Ирина Доценко не обеспечила медицинский персонал средствами индивидуальной защиты в условиях распространения коронавируса.

В трудовом коллективе больницы сложилась нездоровая атмосфера, персоналу запрещено предоставлять какую-либо информацию депутатам. В связи с этим, депутаты требуют незамедлительно принять меры и отстранить Доценко от выполнения обязанностей директора «Южноукраинской городской многопрофильной больницы».

Приводим текст из обращения депутатов:

Ми, депутати Южноукраїнської міської ради, звертаємось до Вас в порядку ст. 15 ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад» з вимогою усунути порушення законодавства України, які виникли внаслідок неправомірних дій з боку виконуючої обов’язки директора КНП «Южноукраїнська міська багатопрофільна лікарня» Доценко І.А. за наступними фактам:

  •  висновки робочої групи з проведення службової перевірки за фактами скарги одного з працівників закладу, яка була створена на виконання Вашого розпорядження та за результатами якої, встановлено факти порушення Закону з боку в.о. директора КНП «ЮМБЛ» Доценко І.А.;
  • неодноразові звернення від працівників КНП «ЮМБЛ», до нас як депутатів  Южноукраїнської  міської ради, з питань незабезпеченності медперсоналу  захисними засобами на випадок роботи в умовах надання допомоги хворим,  які можуть бути заражені коронавірусом;
  • надання Доценко І.А. інформації щодо забезпечення захисними засобами   працівників закладу  часто йдуть в розріз з інформацією, яку нам повідомляють працівники медичного закладу;  
  • нездорову атмосферу, яка склалася на сьогоднішній день в колективі КНП «ЮМБЛ», якому заборонено надавати будь яку інформацію депутатам; 
  • виведення за ініціативи Доценко І.А. в терміновому порядку стоматологічного та зубопротезного відділення на повний госп.розрахунок;
  • істеричні погрози у звільненні (скороченні) працівників, які спілкуються з депутатами та розповідають про реальний стан справ у лікарні, через що дані особи просять  не називати їхніх прізвищ.

ВВАЖАЄМО, що дії виконуючої обов’язки директора КНП «Южноукраїнська міська багатопрофільна лікарня» Доценко І.А. несуть загрозу діяльності медичного закладу у період пандемії коронавірусної інфекції COVID-19 та може негативно вплинути на ситуацію, яка склались в Україні у зв’язку з поширенням захворювання.

Під загрозою може опинитися населення міста Южноукраїнськ, на території якого розташований ядерний об’єкт – атомна електростанція.

Зважаючі на вище викладене, керуючісь ст. 15 ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад»,

ВИМАГАЄМО, На підставі висновків робочої групи з проведення службової перевірки по відношенню до в.о. директора КНП «Южноукраїнська міська багатопрофільна лікарня» – притягнути Доценко І.А. до дисциплінарної відповідальності та відсторонити від тимчасового виконання обов’язків директора КНП «ЮМБЛ».

Напомним, на заседании конкурсной комиссии по выбору главного врача НКП “ЮГМБ” Ирина Доценко устроила скандал на решение комиссии перенести сроки конкурса на 2 недели.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]