Барометр Южноукраїнський енергокомплекс може отримати мільярдні інвестиції

Южноукраїнський енергокомплекс може отримати мільярдні інвестиції

Просмотров: 98
10 Січня 2014, 16:02

Україна може отримати на розвиток вітчизняної атомної енергетики близько 6 млрд. дол. США.

На цьому акцентував увагу Урядовий уповноважений з питань співробітництва з Російською Федерацією, державами-учасниками Співдружності Незалежних Держав, Євразійського економічного співтовариства та іншими регіональними об’єднаннями Валерій Мунтіян.

За його словами, такі домовленості були досягнуті в ході засідання Українсько-Російської міждержавної комісії, повідомляє сайт Мінекономіки.

Урядовий уповноважений нагадав, що в ході засідання Комісії були прийняті рішення щодо галузевого співробітництва та відновлення коопераційних зв’язків. Це дає можливість залучити інвестиції та здійснювати співфінансування вже узгоджених спільних проектів, в тому числі і в такій пріоритетній базовій галузі, якою для України є енергетика в цілому.

Мова йде про такі проекти, як будівництво Канівської ГАЕС, розширення Каховської ГЕС, завершення будівництва другої черги Дністровської ГАЕС, будівництво підприємств на основі Новокостянтинівського родовища уранових руд, Ташлицької ГАЕС та в цілому енергетичного комплексу Південно-Української АЕС, заводу з виробництва ядерного палива за російськими технологіями.

«Такий комплексний підхід до реалізації завдань (які торкаються і виробництва, і питань безпеки), дає впевненість, що у нас буде налагоджено ефективну співпрацю в галузі атомної енергетики, а це дуже важливо для України, оскільки близько 50% електроенергії в нашій країні виробляється на ядерних електростанціях», – зазначив Урядовий уповноважений.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]