Барометр Посадовець сільської ради привласнив понад 1,5 млн грн

Посадовець сільської ради привласнив понад 1,5 млн грн

Просмотров: 156
21 Жовтня 2024, 18:28

Привласнив понад 1,5 млн грн – підозрюється колишній посадовець сільської ради на Баштанщині.

За процесуального керівництва Новобузького відділу Баштанська окружна прокуратура Миколаївської області повідомлено про підозру колишньому начальнику відділу однієї з сільських рад Баштанського району у зловживанні службовим становищем, підробці документів, що спричинило тяжкі наслідки, використанні підроблених документів, шахрайстві у великих розмірах, привласненні майна в умовах воєнного стану та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом (ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366, ч. 4 ст. 358, ч. 5 ст. 190, ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 209 КК України).

За даними слідства, підозрюваний упродовж 2023 року, зловживаючи службовим становищем і підробляючи документи, привласнив комунальне майно – ноутбук, який перебував у його користуванні, та бюджетні кошти на загальну суму 456 тис. грн, виділені на закупівлю будівельних матеріалів для ремонту приміщення сільради.

Крім того, чоловік заволодів шахрайським шляхом грошовими коштами місцевого жителя на суму понад 1 млн грн, які потерпілий отримав від держави за загибель сина-військовослужбовця. З метою легалізації частини цих коштів підозрюваний придбав собі автомобіль.

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом ВП № 1 Баштанського РВП ГУНП в Миколаївській області.

Миколаївська обласна прокуратура

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]