Барометр У Миколаєві з початку року на туберкульоз захворіло 157 людей

У Миколаєві з початку року на туберкульоз захворіло 157 людей

Просмотров: 98
21 Жовтня 2024, 17:04

У Миколаєві за дев’ять місяців 2024 року зареєстровано 157 нових випадків захворювання на туберкульоз, а також чотири смертельні випадки.

Про це повідомила начальник управління Миколаївської міської ради Ірина Шамрай.

Начальниця управління зазначає, що у Миколаєві минулого року було 160 вперше виявлених пацієнтів хворих на туберкульоз, серед них були діти та підлітки. Тому, за її словами, на даний момент новонароджених вакцинують від туберкульозу через 48 годин після народження, щоб запобігти їх зараженню.

– Цього року 157 осіб. Минулого року було зареєстровано 4 дітей та 7 підлітків. Цього року поки що серед дітей дане захворювання не реєструвалося. Але ми розуміємо, що є внутрішньо переміщені особи, є діти, які у нас перебувають у підвалах. Ми все одно насторожені щодо цього. Тому вакцинація від туберкульозу у нас починається відразу після народження, на 48 годині життя дитині роблять щеплення від туберкульозу. Смертність від туберкульозу за 9 місяців – 4 особи померли. Минулого року це було троє людей, – розповіла Ірина Шамрай.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]