Барометр Зеленський пояснив, що чекає на Україну, якщо партнери не підтримають план перемоги

Зеленський пояснив, що чекає на Україну, якщо партнери не підтримають план перемоги

Просмотров: 493
17 Жовтня 2024, 19:05

Відмова країн Заходу підтримати план перемоги, представлений Україною, стане серйозною помилкою, що ослабить позиції Києва та посилить росію. Та українці продовжать боротися, хоча їм в такому разі буде дуже складно.

Про це заявив президент Володимир Зеленський, посилаючись на пресконференцію за підсумками участі в засіданні Європейської ради.

“Що буде, якщо наші партнери не нададуть нам пункти, або не підтримують план?” – запитав президент.

Та наголосив, що план перемоги передбачає надання Україні сучасної зброї, економічне зміцнення, а також запрошення до НАТО.

Зеленський підкреслив, що ці пункти є важливими не лише для захисту України, але й для забезпечення того, щоб ресурси та інвестиції залишалися в країні, а не потрапляли до росії або її союзників.

“І якщо не дадуть нам, буде дуже складно. І це такий буде privileges from the world to russia. Слабкість України – це сила для Росії. І я думаю, це буде великою помилкою”, – сказав український Глава держави.

Запрошення до НАТО та превентивні заходи

Президент також зазначив, що запрошення до НАТО та надання пакета стримування, зокрема далекобійної зброї, можуть бути надані Україні превентивно.

“Тобто це ще не членство в НАТО. Так, це запрошення, але це ознака, що ми там будемо, що Україна не на одинці. А також зі зброєю, з пакетом ракет. Перед тим, як застосовувати цей пакет завжди є можливість дати сигнал, що “зупинімо війну”, “зупиняйте війну”. А якщо ви не хочете її зупиняти, значить у нас є сила, якою ми спроможні вас зупинити”, – повідомив президент.

Другий саміт миру

На питання про можливість проведення другого саміту миру без виконання пунктів плану, зокрема без запрошення до НАТО, Зеленський відповів, що підготовка до саміту продовжується за будь-яких умов.

“Ми готуємо саміт у будь-якому випадку. Просто питання коли всі наші партнери хочуть, щоб на другому саміті миру, окрім документа, який підготовлений по всіх пунктах щодо формули, щоб там була росія, її представники. На мою думку, Україна має бути там сильною.

І що буде, якщо не дадуть (запрошення в НАТО – ред.)? Ми все одно будемо боротися. І все одно будемо відстоювати свої інтереси й свої права. Але при цьому ми все одно будемо готувати другий саміт”,- сказав Зеленський.

Проте, за його словами, позиції України на такому саміті будуть значно слабшими, якщо Захід не надасть необхідної підтримки.

Зеленський наголосив, що, попри можливі труднощі, Україна продовжить відстоювати свої інтереси та права, навіть якщо їй доведеться це робити самостійно.

Зеленський на саміті європейських лідерів

17 жовтня глава України Володимир Зеленський у четвер, 17 жовтня, поїхав до Брюсселю. Президент представив План перемоги на саміті Європейського Союзу. Глава держави озвучив п’ять пунктів Плану перемоги під час виступу на саміті та зазначив, що Україна розробляла його не для критиків.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Марк Рютте наголосив, що не виключає, що Україна приєднається до Альянсу як його 33-й або 34-й член та закликав НАТО збільшити постачання озброєнь до України до 40 млрд євро. Проте він не дав чіткої відповіді на запитання журналістів, чи можливе запрошення України до Альянсу в найближчому майбутньому.

Як повідомлялося, 17-18 жовтня у штаб-квартирі НАТО відбудеться зустріч міністрів оборони НАТО. Також буде присутня українська делегація.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]