Барометр Україна зосереджена на запрошенні до НАТО, – Зеленський

Україна зосереджена на запрошенні до НАТО, – Зеленський

Просмотров: 449
3 Жовтня 2024, 15:43

Основний фокус України зараз спрямований на отримання запрошення до НАТО. Це надзвичайно важливий крок для України, хоч і складний для досягнення.

Про це заявив президент Володимир Зеленський на спільній прес-конференції з генеральним секретарем НАТО Марком Рютте, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

“Що стосується НАТО, зараз ми сфокусовані на тому, щоб Україну запросили в НАТО. Це дуже важливий крок. це складно досягти і ми фокусуємось на цьому результаті”, – заявив він.

Зеленський наголосив, що Україна робить усе можливе, щоб отримати цей результат і продовжить працювати над досягненням цієї мети.

Вступ України в НАТО
На саміті НАТО у Вашингтоні, що відбувся на початку липня, Україна сподівалася отримати офіційне запрошення приєднатися до Альянсу, однак цього не сталося.

НАТО обмежилося заявою, що вступ України до Альянсу є незворотним процесом.

Як зазначила віце-прем’єрка та міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, проти надання такого запрошення виступили Сполучені Штати та Німеччина.

Візит Рютте в Україні
Колишній прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте офіційно обійняв посаду генерального секретаря НАТО. Він наголосив, що підтримка України залишається його ключовим пріоритетом.

Сьогодні, 3 жовтня, Рютте здійснив свій перший візит до України в новій ролі генсека НАТО. Раніше він вже відвідував країну як прем’єр-міністр Нідерландів. Під час візиту Марк Рютте провів зустріч з президентом України Володимиром Зеленським.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]