Барометр На Миколаївщині освітяни віддають підряди підприємцю, ймовірно, судимому за розбій

На Миколаївщині освітяни віддають підряди підприємцю, ймовірно, судимому за розбій

Просмотров: 69
1 Жовтня 2024, 11:41

Центр фінансово-господарського обслуговування закладів та установ освіти Снігурівської міської ради без проведення відкритих торгів уклав угоду на ремонт укриття в гімназії вартістю майже 600 тисяч бюджетних гривень. Виконувати роботи буде ФОП, якого зареєстрували минулого року.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на систему електронних закупівель Prozorro.

Ремонт планують завершити до 15 листопада 2024 року. Роботи виконує ФОП Варакса О.М. Як підприємець зареєструвався житель міста Снігурівка Баштанського району Миколаївської області Олександр Миколайович Варакса у 2023 році. За рік ФОП отримав без проведення відкритих торгів три підряди за бюджетний кошт від центру фінансово-господарського обслуговування закладів та установ освіти Снігурівської міської ради на загальну суму майже млн грн.

Примітно, що у 2011 році людину з таким же ПІБ Снігурівський районний суд Миколаївської області засудив за розбій. За матеріалами справи, Варакса Олександр Миколайович у стані алкогольного сп’яніння напав у Снігурівці на людину та відібрав його майно. До цього, Варакса вже був засуджений за крадіжку.

У вироку суду згадуються і інші випадки засудження цієї особи.

Варто також зазначити, що у 2024 році в Миколаєві патрульна поліція зупиняла снігурівця Вараксу Олександра Миколайовича за перевищення швидкості під час керування автівкою. Він мав ознаки алкогольного або наркотичного сп’яніння. Однак оскільки патрульні порушили процедуру, суд закрив справу.

Оскільки усі три договори освітяни уклали з підприємцем без використання електронної системи закупівель, немає ніяких документів на підтвердження наявності у підприємця досвіду, матеріально-технічної бази та співробітників на порталі Прозорро.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]