Барометр Угорщина домовилася про постачання сирої нафти з росії через Україну, – Bloomberg

Угорщина домовилася про постачання сирої нафти з росії через Україну, – Bloomberg

Просмотров: 552
10 Вересня 2024, 04:35

Угорська енергетична компанія Mol Nyrt. оголосила про укладення угоди. Вона забезпечить продовження постачання російської нафти трубопроводом, що проходить через територію України.

Угорщина домовилася про постачання сирої нафти з Росії через Україну, - Bloomberg

Про це повідомляє   Bloomberg.

Як пише видання, згідно з угодою, Mol, яка контролює нафтопереробні заводи в Угорщині та Словаччині, візьме на себе постачання нафти на кордоні Білорусі та України з 9 вересня.

Варто зауважити, що раніше за доставку сирої нафти в пункти в Угорщині та Словаччині поблизу кордону з Україною відповідала російська сторона.

“Нова домовленість забезпечує стійке рішення для транспортування сирої нафти трубопроводом “Дружба”, – заявив виконавчий віце-президент Mol з переробки Габріель Сабо.

У Mol не уточнили, яка компанія або компанії здійснюватимуть постачання. А у “Лукойл” не відповіли на запит видання щодо постачання нафти.

Санкції проти “Лукойлу”

У липні Угорщина та Словаччина заявили про припинення постачання нафти “Лукойл” через санкції України, хоча Київ стверджує, що обсяги нафти залишилися незмінними. Угорщина та Словаччина звернулися до Єврокомісії з проханням про консультації. Прем’єр Денис Шмигаль наголосив, що санкції України не порушують Угоду про асоціацію з ЄС, а реакція є політизованою.

Через Україну щорічно транзитом проходить близько 12-13 млн тонн нафти. Близько 5 млн тонн з них отримує Угорщина, для якої цей обсяг становить майже 70% від імпорту.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]