Барометр Україна може розпочати виробництво власної ядерної зброї, — екс-віце-прем’єр Рибачук

Україна може розпочати виробництво власної ядерної зброї, — екс-віце-прем’єр Рибачук

Просмотров: 615
9 Вересня 2024, 06:58

Якщо Україна не отримає гарантію членства в НАТО, то єдиною альтернативою для неї буде виробництво власної ядерної зброї. Про це в інтерв’ю “Еспресо” сказав ексвіцепрем’єр з питань європейської інтеграції, колишній шеф Секретаріату Віктора Ющенка, співзасновник руху ЧЕСНО Олег Рибачук.

Україна може розпочати виробництво власної ядерної зброї, — екс-віце-прем'єр Рибачук

За його словами, Україна має налагодити випуск власних точних ракет великого радіуса дії, щоб не залежати від “віянь” США, які не можуть вирішити з дозволами Україні щодо застосування їхніх ракет.

“Я, зокрема, звернув увагу на одну статтю відомого західного експерта, який говорить, що якщо Україна не отримає гарантію членства в НАТО, то єдиною альтернативою для неї буде виробництво ядерної зброї. В цій статті він говорить про те, що Україна в порівнянні з будь-якою іншою країною стоїть найближче до спроможності виробити власну зброю — це і наявність людського персоналу, це і технології, і запаси урану. І це вперше заявили серйозні міжнародні експерти, я думаю, що це один із тих факторів, які будуть, у тому числі, сприяти швидшому навіюванню будь-якої команди, будь-якого американського президента”, — сказав Олег Рибачук.

Він підтримав цю ідею і вважає, що у разі, якщо Україна не матиме вибору, то мусить розпочати виробництво ядерної зброї.

“Якщо нас залишать без виборів, ми в результаті російської агресії переконаємося в тому, що насправді Захід і НАТО неспроможні виконати свої зобов’язання перед Україною, ми будемо збільшувати випуск власної зброї. І скоріше за все ми можемо технічно і реально приступити до виробництва власної ядерної зброї, чимось нагадуючи Ізраїль, який сказав, що в Ізраїлю ядерної зброї немає, але якщо треба буде, то ми завдамо відповідний ядерний удар по агресорах”, — говорить Рибачук.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]