Барометр ЄС вперше обговорить відправку військових інструкторів до України, – Welt

ЄС вперше обговорить відправку військових інструкторів до України, – Welt

Просмотров: 552
24 Серпня 2024, 14:09

Представники Європейського союзу вперше обговорять питання відправлення військових інструкторів до України. Ймовірно, це станеться наступного тижня.

ЄС вперше обговорить відправку військових інструкторів до України, - Welt

Про це повідомляє німецьке видання  Welt.

Як зазначає видання, українська влада закликала ЄС направити інструкторів до України у листі головному дипломату Євросоюзу Жозепу Борелю від 31 травня.

За інформацією Welt, міністри закордонних справ та оборони Європейського союзу вперше обговорять це питання у середині наступного тижня. Ця тема також обговорюватиметься 27 серпня у комітеті з політики та безпеки ЄС (PSK).

За відправку в Україну військових інструкторів виступають Франція, країни Балтії, Данія та Швеція, тоді як Австрія, Угорщина, Німеччина, Мальта та Словенія проти побоюючись загострення конфлікту.

У середині листопада мандат Європейської тренувальної місії для українських військових (EUMAM UKR), яка досі проходила виключно на території ЄС, насамперед у Німеччині та Польщі, має бути продовжена на два роки. Якщо буде позитивне рішення, мандат може бути розширено, щоб у майбутньому включити навчання на території України.

Видання повідомляє, що перші неформальні дебати на цю тему вже відбулися у Брюсселі у липні.

Welt додає, що основою для обговорень наступного тижня стане конфіденційний документ Європейської служби зовнішніх дій. Він називається “Стратегічний огляд тренувальної місії ЄС в Україні”. У документі йдеться, що в результаті травневої мобілізації Україна чекає до 150 тисяч новобранців ,  буде створено десять нових піхотних бригад.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]