Барометр Запорізька АЕС знову на межі блекауту: росіяни пошкодили лінію живлення

Запорізька АЕС знову на межі блекауту: росіяни пошкодили лінію живлення

Просмотров: 474
23 Серпня 2024, 11:54

російські окупанти пошкодили одну з двох ліній електропередач, які живлять окуповану Запорізьку АЕС. Станція опинилася на межі блекауту.

Про це повідомляє “Енергоатом”.

У четвер, 22 серпня, через російські обстріли сталося пошкодження зовнішньої повітряної лінії ПЛ-330кВ “Запорізька ТЕС – Феросплавна”. Через неї тимчасово окупована Запорізька АЕС отримувала живлення від української енергосистеми для забезпечення власних потреб.

Наразі ЗАЕС зʼєднана з українською енергосистемою лише однією лінією електропередачі ПЛ-750кВ “Дніпровська”.

“Енергоатом” наголошує, що у випадку її пошкодження виникне аварійна ситуація через втрату зовнішнього живлення насосів, що охолоджують активні зони реакторів і басейни витримки палива ЗАЕС.

Українські енергетики підкреслюють, що під “управлінням” російських загарбників неможливо забезпечити безаварійну експлуатацію станції.

“Запорізька атомна електростанція має негайно перейти під повний контроль України, її законного оператора – “Енергоатома”, а росія повинна вивести зі станції своїх військових та військову техніку. Це єдиний шлях до відновлення ядерної та радіаційної безпеки всього континенту”, – йдеться у повідомленні.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]